We Make The City

We Make The City

10 mei 2019 Geen categorie 0

Dit jaar hebben wij de Boekenmarkt Wormerveer verbonden aan het Festival WeMakeThe.City
welke plaatsvind in de week van 17-23 Juni 2019 in de Metropoolregio Amsterdam

TIJDENS DE EERSTE EDITIE VAN HET WEMAKETHE.CITY FESTIVAL HEBBEN AMSTERDAM EN VERSCHILLENDE GEBIEDEN IN DE METROPOOLREGIO VIJF DAGEN LANG IN HET TEKEN GESTAAN VAN DE GROTE EN URGENTE STEDELIJKE UITDAGINGEN EN OPLOSSINGEN. Samen met duizenden stadmakers, beleidsmakers, burgers, bedrijven, organisaties en wetenschappers werd zichtbaar welke grote vraagstukken gezamenlijk moeten worden aangepakt en hoe de kracht van de stad kan worden ingezet om dat daadwerkelijk te doen. Van belang zijn enerzijds de inzet van slimme user-centered digital tools, transparant en open voor iedereen; en anderzijds het constructief met elkaar samen werken volgens de Amsterdam Approach. Daarbij werken overheid, grote bedrijven en kennisinstellingen nadrukkelijk en structureel samen met mkb en start-ups, maatschappelijke organisaties en vooral ook met burgers en bottom-up initiatieven. Dit levert een stad op die meer verbonden is, met meer eigenaarschap en verantwoordelijkheid naar elkaar en de leefomgeving, die als collectief een groot oplossend vermogen heeft ten aanzien van de uitdagingen van onze tijd.

CENTRAAL STOND HET VRAAGSTUK: IN WAT VOOR EEN STAD WILLEN WIJ LEVEN? PROFESSIONALS EN BEWONERS, LOKAAL, NATIONAAL EN INTERNATIONAAL, BEKENDEN EN ONBEKENDEN HEBBEN ELKAAR ONTMOET OM TOEKOMSTBEELDEN, KENNIS EN AMBITIES UIT TE WISSELEN EN ERVARINGEN EN OPLOSSINGEN MET ELKAAR TE DELEN.

Het weekend gaf het podium aan burgers en sociaal ondernemers op allerlei plekken in de stad en regio die werken aan een inclusievere, veiligere, gezondere en duurzamere stad, wijk of buurt.

AFTERMOVIE BOEKENMARKT 2019 WORMERVEERNOG EVEN NAGENIETEN VAN EEN ZEER GESLAAGDE DAG!

Het was een gezellige dagje uit voor het hele gezin op 22 juni! Op de Boekenmarkt Wormerveer werden naast boeken ook DVD’s, LP’s, CD.s en Video’s aangeboden.

KLIK HIER VOOR DE FILM